Klíma lakásfelújítási támogatással

2021 január 1-jén lép életbe az Otthonfelújítási program, mely a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási munkálatait támogatja.

Klíma lakásfelújítási támogatással Klíma lakásfelújítási támogatással

A lakásfelújítási támogatás klímára is igényelhető

2021 január 1-jén lép életbe az Otthonfelújítási program, mely a legalább egy gyermeket nevelő családok felújítási munkálatait támogatja. Novák Katalin tárca nélküli miniszter novemberben ismertette a maximum 3 millió forintos, 50%-os támogatás feltételeit, a támogatható felújítási munkálatokat és a pályázás menetét. A program feltételei szerint az utófinanszírozott támogatást olyan családok igényelhetik, akik legalább egy gyermeket nevelnek.

A támogatás minden olyan befejezett felújítási munkálatra igénybevehető, mely 2021 január 1. után lett megkezdve és a tájékoztatásban szerepel. Fontos figyelembevenni, hogy utólagos finanszírozással igényelhető, ami azt jelentni, hogy a családoknak saját kasszából előre meg kell finanszírozni a munkálatokat, ezért érdemes előzőleg tájékozódni, hogy minden feltétel adott-e az igényléshez.

Van azonban még egy kérdéskör, aminek érdemes időben utánajárni. Az Otthonfelújítási támogatás azonban kizárólag fele-fele arányban vehető igénybe munkadíjra és anyagköltségre. Egy 6 millió forintos beruházás esetében legalább az egyik költségnek el kell érnie a másfél millió forintot, ebben az esetben igényelhető meg a maximális támogatási összeg. A beruházás összege finanszírozható banki kölcsönnel, babaváró hitellel és azok is igényelhetik, akik a CSOK lehetőségével éltek. 

Ajánlatkérés

A családokat támogatja az állam

A támogatást olyan családok vehetik igénybe, akik legalább egy gyermeket nevelnek. A program szempontjából gyermeknek minősül a 12 hetesnél idősebb magzat, a 25 év alatti, otthon élő gyermek, a 25 év feletti, munkaképességében korlátolt, fogyatékkal élő gyermek, aki után a szülő jogosult a GYOD-ra. A szülő vagy szülők lehetnek házaspárok, élettársak, egyszülős családok,elvált szülők esetén ha a gyermeket megosztással nevelik, akkor a támogatás is osztható, elvált szülők esetében pedig ha az egyik szülő kizárólagos felügyeleti joggal neveli a gyermeket, akkor egyedül, megosztás nélkül, egyedül jogosult a támogatásra.

Egyéb feltételek: 

-legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszony, maximum 30 napos megszakítással az elmúlt egy évben

-tb jogviszonynak számít a külföldi jogviszony, a felsőoktatási jogviszony és a diplomás GYED is

-köztartozástól való mentesség, de a KRH lista nem kizáró tényező

-büntetlen előélet

-magyar állapolgárság

-egy család csak egy alkalommal veheti igénybe a támogatást

-a támogatás vissza nem térítendő

-a támogatás által felújított ingatlan értékesíthető, de következő ingatlanra nem vehető igénybe újra

-ha valaki olyan ingatlant vásárol, melyre fel lett használva korábban egy támogatás, az nem zárja ki, hogy az új tulajdonos is igénybe vegye azt

-fontos kitétel, hogy csak 2021 január 1. utáni számlák használhatók fel a támogatáshoz!

Klíma lakásfelújítási támogatással
Klíma lakásfelújítási támogatással

Az igénylés menete

Amire minden esetben fel kell hívni a figyelmet, hogy a támogatásokat ellenőrzik. Az erre kijelölt Kormányhivatalnok nem csak a felújítás részleteit, létrejöttét ellenőrzi, de a költségek valódiságát és mértékét is. Az ellenőrzésre a kifizetést követő 6 hónap áll a hivatalnokok rendelkezésre. 

A felújítást, korszerűsítést vagy bővítést befejezése után legkésőbb 60 napon belül az igényléshez szükséges számlákat, szerződéseket és dokumentumokat be kell nyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Az Államkincstár ezt követően 30 napon belül bírálja el a támogatási kérelmet, mely bírálat során figyelembe veszi a benyújtott dokumentumokat. Amennyiben a kincstár megítéli a támogatást, úgy az elbírálás után 5 napon belül kifizetik a támogatás összegét. Az igénylés online is intézhető. Ha a Magyar Államkincstár vagy az ejáró Kormányhivatalnok azt állapítja meg, hogy az igénylő jogosulatlanul vette igénybe a támogatást, akkor felszólítás történik a támogatás kamattal növelt összegben történő visszafizetésére, államháztartásról szóló törvény szerint.

Klímatelepítés kivitelezése a program keretein belül

Kérje egyedi ajánlatunkat, melyből azonnal kiderül, hogy amennyiben alkalmas a támogatásra, úgy mekkora összegre lesz jogosult!

Precíz és képzett munkatársaink az ajánlat összeállításánál maximálisan figyelembe veszik az egyedi igényeket, a kivitelezést magasfokú színvonallal végzik el.

Forduljon hozzánk bizalommal! 

Klíma lakásfelújítási támogatással

**DROPOFFFEE**

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463