Lakásfelújítási program klímaszerelésre

Az ottfonfelújítási támogatás keretein belül az állam akár a lakásfelújítások árának felét is átvállalhatja, így a klímatelepítés költségeinek 50%-át is. A támogatás igénybevételére jogosult minden olyan család, aki legalább egy gyermeket nevel.

Lakásfelújítási program klímaszerelésre Lakásfelújítási program klímaszerelésre

Akár a klíma felét állja az állam

Az ottfonfelújítási program keretein belül az állam akár a lakásfelújítások és korszerűsítések árának felét is átvállalhatja, így a klímatelepítés költségeinek 50%-át is. A támogatás igénybevételére jogosult minden olyan család, aki legalább egy gyermeket nevel. 

A támogatás csak olyan már olyan befejezett felújítási munkálatra igényelhető, mely 2021 január 1. után lett megkezdve és a támogatható munkálatok listáján szerepel. A program által nyújtott támogatás utólagos finanszírozással igényelhető, ami azt jelentni, hogy saját kasszából, előre meg kell finanszírozni a munkálatokat, ezért érdemes előzőleg tájékozódni, hogy minden feltétel adott-e az igényléshez.

Az Otthonfelújítási támogatás fele-fele arányban vehető igénybe munkadíjra és anyagköltségre. Egy 6 millió forintos beruházás esetében legalább az egyik költségnek el kell érnie a másfél millió forintot, ebben az esetben igényelhető meg a maximális támogatási összeg. A beruházás összege finanszírozható banki kölcsönnel, babaváró hitellel és azok is igényelhetik, akik a CSOK lehetőségével éltek, ám egy számlát csak egyszer lehet elszámolni.

Ajánlatkérés

Támogatás a gyermeket nevelőknek

A támogatást csak olyan családok vehetik igénybe, akik legalább egy gyermeket nevelnek. Gyermeknek minősül a 12 hetesnél idősebb magzat, a 25 év alatti, otthon élő gyermek, a 25 év feletti, munkaképességében korlátolt, fogyatékkal élő gyermek, aki után a szülő jogosult a GYOD-ra. A szülő vagy szülők lehetnek házaspárok, élettársak, egyszülős családok,elvált szülők esetén ha a gyermeket megosztással nevelik, akkor a támogatás is osztható, elvált szülők esetében pedig ha az egyik szülő kizárólagos felügyeleti joggal neveli a gyermeket, akkor egyedül, megosztás nélkül, egyedül jogosult a támogatásra.

Egyéb feltételek a támogatáshoz

-büntetlen előélet

-magyar állapolgárság

-egy család csak egy alkalommal veheti igénybe a támogatást

-legalább egy éves társadalombiztosítási jogviszony, maximum 30 napos megszakítással az elmúlt egy évben

-tb jogviszonynak számít a külföldi jogviszony, a felsőoktatási jogviszony és a diplomás GYED is

-köztartozástól való mentesség, de a KRH lista nem kizáró tényező

-a támogatás vissza nem térítendő

-a támogatás által felújított ingatlan értékesíthető, de következő ingatlanra nem vehető igénybe újra

-ha valaki olyan ingatlant vásárol, melyre fel lett használva korábban egy támogatás, az nem zárja ki, hogy az új tulajdonos is igénybe vegye azt

-fontos kitétel, hogy csak 2021 január 1. utáni számlák használhatók fel a támogatáshoz!

Lakásfelújítási program klímaszerelésre
Lakásfelújítási program klímaszerelésre

Hogy kell igényelni a támogatást?

A felújítást, korszerűsítést vagy bővítést befejezése után legkésőbb 60 napon belül az igényléshez szükséges számlákat, szerződéseket és dokumentumokat be kell nyújtani a Magyar Államkincstárhoz. A támogatásokat ellenőrzik. A kormányhivatalnok a felújítás részleteit, létrejöttét ellenőrzik, ahogy költségek  mértékét is. Az ellenőrzésre a kifizetést követő 6 hónap áll a hivatalnokok rendelkezésre. 

Az Államkincstár ezt követően 30 napon belül bírálja el a támogatási kérelmet, mely bírálat során figyelembe veszi a benyújtott dokumentumokat. Amennyiben a kincstár megítéli a támogatást, úgy az elbírálás után 5 napon belül kifizetik a támogatás összegét. Az igénylés online is intézhető. Ha a Magyar Államkincstár vagy az ejáró Kormányhivatalnok azt állapítja meg, hogy az igénylő jogosulatlanul vette igénybe a támogatást, akkor felszólítás történik a támogatás kamattal növelt összegben történő visszafizetésére, államháztartásról szóló törvény szerint.

Kivitelezés gyorsan, egyszerűen és biztonságosan

Kérje személyre szabott ajánlatunkat, melyet igényeinek megfelelően állítunk össze! Az általunk elvégzett kílmatelepítés, a kiállított szerződés és a számla megfelel a program követelményeinek. 

Precíz és képzett munkatársaink az ajánlat összeállításánál maximálisan figyelembe veszik az egyedi igényeket, a kivitelezést magasfokú színvonallal végzik el. Munkálatainkat minden esetben garanciálisan végezzük el.

Forduljon hozzánk bizalommal! 

Lakásfelújítási program klímaszerelésre

**DROPOFFFEE**

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463