Klíma vásárlás

Ha a közeljövőben tervezi klímája megvásárlását, valószínűleg Ön is átéli, hogy a piacon található hatalmas választékból, mekkora felelősség kiválasztani a megfelelőt. Következő írásunkat éppen ezen az útvesztőn való átsegítése céljából hoztuk létre.

Klíma vásárlás Klíma vásárlás

Klíma vásárlás

Klíma vásárlása előtt mindenképpen érdemes tájékozódni és több szempontot figyelembe venni. Egyrészt rengeteg típusú, különböző funkciójú klíma elérhető. Mindenképpen tisztázzuk a választás előtt, hogy mire szeretnénk használni a készüléket. Csak hűtésre vagy fűtenénk is vele, ha igen, milyen jelleggel? Meglévő fűtésünket szeretnénk alkalmi jelleggel kiegészíteni, vagy egy komplett korszerűsítés alkalmával átváltani a klímával való fűtésre? Mekkora az ingatlan amire használni szeretnénk és még rengeteg más befolyásoló tényező akad. 

Tudjuk-e vajon, hogy az alap területén kívül milyen szempontokat kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabb megoldást válasszuk? Már a készülék helyes kiválasztásával járó kellemetlenségektől is megkímélheti magát, mivel kollégáink nagyon szívesen felkeresik Önt otthonában és egy helyszíni felmérés alkalmával az összes olyan tényezőt figyelembe tudják venni, amelyek esetleg az Ön figyelmét elkerülték. Ezután szakszerű tanácsot tudnak adni arról, hogy milyen típusú, funkciójú és teljesítményű készüléket javasolt kiválasztani.

Miért érdemes korszerű klímát vásárolni?

Miért érdemes korszerű klímát vásárolni?

Előfordulhat hogy bizonyos elektronikai áruházakban, vagy webshopokban akciós klímákat találunk, azonban érdemes ezeket alaposabban megnéznünk, mielőtt lecsapunk rájuk. Természetesen van rá példa, hogy korszerű és megbízható márkájú légkondicionálókat akcióznak le, azonban a legtöbbször a régi készletek kerülnek ilyenkor kiárusításra. Ha már egyszer befektet légkondicionálóba, mindenféleképpen érdemesebb a korszerű modellek közül válogatni, hiszen évről évre egyre fejlettebb a technika, az újabb készülékek pedig egyre gazdaságosabban üzemeltethetők. Nem mindegy, hogy milyen klímát vásárolunk. Csak azért mert olcsó, még nem feltétlenül biztos, hogy jó vétel. Ugyanakkor ezt megfordítva kijelenthetjük, hogy nem mindig a legdrágább lesz az, ami a céljainknak leginkább megfelel. Klímát kiválasztani nem egyszerű dolog, szakértőink viszont minden típust ismernek, minden márkával dolgoznak, ezért ha időben kéri segítségüket, a legmegfelelőbb típus kiválasztásában is segítenek.

Mikorra időzítsük a klíma vásárlást?

Ha már klímát vennénk, valószínűleg szeretnénk azt mihamarabb beépíttetni. Lehet, hogy éppen a legnagyobb nyári hőség tombol, amitől végképp elfogyott a türelme, képtelen a munkájára koncentrálni a fullasztó melegben, ezért azonnal szeretne egy klímát telepíttetni. Ugyanakkor lehet éppen hideg tél, egyszer s mindenkorra belefáradt a magas fűtés számlába, miközben korábbi fűtésrendszere megbízhatatlan, elavult és nem elég hatékony. Jól jönne valami kiegészítés, nyár előtt úgyis be akarta szereltetni az új klímát. Miért ne csinálják meg most, hiszen remekül ki lehetne egészíteni a fűtést vele. Ez így nagyon jól hangzik...

Bár így működne! Azonban szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a nyári melegben és most, hogy egyre többen fűtenek klímával, már télen is kollégáink sokszor elfoglaltak. Érdemes időben gondolkozni, és tavasszal megvásárolni a készüléket, mikor azonnal be is szereltetheti. 

Mikorra időzítsük a klíma vásárlást?
Klíma telepítése panellakásba

Klímavásárlás és beépítés egy helyen, ez lehetséges? 

Igen, méghozzá nálunk. Ha biztos akar lenni a dolgában, már a klíma kiválasztását is bízza ránk, szakemberekre. Biztos lehet benne, hogy az Önnek legkedvezőbb árú légkondicionáló készüléket fogjuk javasolni. Budapest egész területén, előzetes helyszíni felmérés alkalmával megállapítjuk, hogy mely típusú, és mekkora teljesítményű klíma lenne Önnek a legmegfelelőbb, ráadásul, hogyha a beszerelést is mi végezzük, az első karbantartási munkálatokat ingyenesen végezzük el.

Milyen engedélyek szükségesek klíma vásárláshoz?

Évekkel ezelőtt született egy kormányrendelet arról, hogy klíma vásárlására csak az jogosult, aki rendelkezik egy érvényes, szakember által hitelesített végfelhasználói tanúsítvánnyal. Amennyiben Ön még nem értesült erről a rendeletről, talán meglepetésként éri, ezért fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy az Önök védelmében alkották meg. Korábbi tapasztalatok azt mutatták, hogy már szinte minden második önjelölt ezermester klímaszerelővé avanzsált. Ezek az emberek, bár nagyon olcsón dolgoztak, nem rendelkeztek megfelelő szakképesítéssel, munkájuk többnyire hanyag és hozzáértés nélküli volt. Fontos, hogy a klíma rendszerek beépítését hozzáértő szakemberek végezzék el, mert ha ez nem így történik, később az a készülék meghibásodásához, vagy az ingatlanunk megrongálódásához vezethet. Mind a beltéri és kültéri egységek fali tartókonzol szerkezeteit szakszerűen kell felhelyezni, elsősorban az ingatlan védelme érdekében. Ráadásul, hogyha egy klíma szakszerűtlenül van telepítve, az annak végleges meghibásodását okozhatja. Valószínűleg mostanra már Ön is érti, hogy ez a rendelet rendkívül hasznos. Végfelhasználói tanúsítványon kívül panellakásba, vagy társasházba való klíma telepítésekor egyéb engedélyekre is szükségünk lehet, mivel az ott működő lakóközösségeknek is engedélyezni kell azokat. Ha panellakásba, vagy társasházba telepítene klímát, keresse fel ezeket a szervezeteket.

Milyen engedélyek szükségesek klíma vásárláshoz?
Klíma vásárlás

Milyen típusú klímák közül választhatunk?

Napjainkban, a technika előrehaladtával egyre több típusú klímából tudunk választani. Lakossági és irodai célra is vannak elterjedtebb típusok, ugyanakkor ipari felhasználásra és szerverek hűtésére alkalmas készülékek is léteznek. 

Lakossági felhasználás tekintetében a legelterjedtebbek a Mobil Klímák és a Split Klímák. Valószínűleg a mobil klímát nem kell bemutatni senkinek. Előnye, hogy átalakítás és bontás nélkül üzembe helyezhető, például műemlék típusú épületekben ahol nem engedélyezik a homlokzati módosításokat. 

A Split klíma egyik fő jellegzetessége, hogy legalább kettő eleme van, egy kül-, és egy beltéri egységből áll. Egyik legnagyobb előnye, hogy a zajos működésű kompresszor az épületen kívül helyezkedik el, ezáltal a működés közben termelt hő sem a lakás légterébe kerül vissza.

Maga a beltéri egység sokkal energiatakarékosabban tud működni, mivel azt a levegőt nem kell újra lehűtenie, emellett rendkívül csendes működésű és diszkrét megjelenésű. 

Mono Split Klíma rendszernek nevezzük azt az egységet, amiben egy kültéri klíma kompresszorra 1 db beltéri légkondicionáló egység van csatlakoztatva. Amennyiben több beltéri egység kerül felszerelésre és azok egy kompresszorra vannak csatlakoztatva, már Multi Split Klíma rendszerről beszélünk. Amerikában már meglehetősen népszerű, Magyarországon viszont még kevésbé elterjedt az ablakklíma, mely egyszerre tartalmazza a kondenzátort, a kompresszort és az elpárologtatót. Ez a klímatípus beépítést igényel. Ezen felül kereskedelmi és ipari klímaberendezések is léteznek, mint például a szerver klíma, az oszlop klíma és a szekrény klíma.

Mono Split Klíma

Referenciák

Minőség, kiváló ár-érték arányú munkákat kínálunk.

Tekintse meg referenciáinkat a teljesség igénye nélkül. Be kell vallanunk, a nagy munka közepette gyakran elfelejtünk képeket készíteni, de talán a jelenlegi referencia képeken is látható, hogy csakis a kiváló minőséget várhatja tőlünk. Ahogy időnk engedi, igyekszünk bővíteni a referencia képeket.

Referenciák megnyitása

Klímaszerelés árak

Klíma felszerelése

A klímatelepítés díja
65.000 Ft + áfa / klíma + csövezés

Amennyiben tőlünk szerzi be klímakészülékét is, a beszerelés mellé ajándékba adunk 2 méter alapcsövezést, melynek tartalma kondenzvíz elvezető és a kommunikációs kábelt.

Amennyiben nem tőlünk szerzi be készülékét, a kiindulási ponttól (tehát a klíma helyétől) számítjuk a csövek hosszát.

Minden beszerelt klímánkra 1 év beszerelési garanciát biztosítunk, azonban az előcsövezett épületek esetén nem tudunk garanciát vállalni a beszerelésre!

Klíma csövezés árak

Csövezés falon kívül vezetve csatornában
6.500 Ft + áfa / folyóméter

Csövezés falon belüli elvezetés esetén
8.500 + áfa Ft / folyóméter

A falon belüli csövezést nem tudjuk visszafalazni!

Klíma le- és átszerelése

Klíma leszerelése

Szükséges elbontás (régi készülék leszedése, elbontása)
35.000 Ft + áfa

Amennyiben szererné a régi készüléket elszállítjuk, de beszámítani nem tudjuk.

Klíma átszerelése

Kültéri egység áthelyezése
25.000 Ft + áfa

Beltéri egység áthelyezése
25.000 Ft + áfa + csövezés (ha szükséges)

Gázvisszafejtés
15.000 Ft + áfa
(Ha a klímát áthelyezik, mert az áthelyezés időtartamára a gázt ki kell belőle vonni.)

Klíma javítása

Klímajavítás

Klímajavítás 5Kw alatt
12.500 Ft + áfa + alkatrész

Klímajavítás 5Kw felett
17.500 Ft + áfa + alkatrész

Klímatisztítás árak

Klíma tiszítás (évente ajánlott)

Általános klímatakarítás átfújással, 5-10 perc alatt

Beltéri egység klímatisztítás
8.000 Ft + áfa / db

Kültéri egység klímatisztítás
5.000 Ft + áfa / db

MONO szett esetében (1 db kültéri és 1 db beltéri egység)
13.000 Ft + áfa

Klíma vegyszeres tiszítása (2-3 évente ajánlott)

Beltéri egység mókuskerékig való szétszerelése, kültéri egység ventilátor átmosása, vegyszeres mosás, fertőtlenítés, szükség esetén nagynyomású mosó használatával, hűtőközeg méréssel, 30 - 60perc / szett

Beltéri egység klímatisztítás
15.000 Ft + áfa / db

Kültéri egység klímatisztítás
10.000 Ft + áfa / db

MONO szett esetében (1 db kültéri és 1 db beltéri egység)
25.000 Ft + áfa

Több darab esetén kedvezményt tudunk biztosítani!

Sok mindentől függ a légkondicionálók ára, ahhoz, hogy tudjuk, melyik klímát érdemes választani, jó, ha tudjuk, hogy miből tevődik össze az ára.

Légkondicionáló típusa

A légkondicionáló típusa nagyon fontos. Általában mindenki oldalfali split klímákat szokott vásárolni, azonban ezen kívül van még más is. Ott a kazettás, a parapet/álmennyezeti, a légcsatornázható és a konzol. Az oldalfali általában a legolcsóbb, ott akár százezer forint alatt is találhatunk terméket, a legdrágább a légcsatornázható.

A lakás mérete

A lakás mérete döntően befolyásolja a klímának az árát, hiszen egy kisebb méretű lakásba egy kis teljesítményű készülék bőven elegendő, azonban, ha nagy, családiházról szó akkor feltétlenül szükség van egy nagy teljesítményű készülékre, vagy akár multi klímára is a hatékonyság érdekében.

Alap és extra funkciók

Az alap funkciók minden készülékben benne vannak, azonban a mai modern készülékekben rengeteg extra funkció van. A wifi vezérlés, az öntisztítás, a különböző szűrők, az éjszakai mód, és még számtalan olyan dolog van, amellyel ugyan könnyebbé tehetjük az életünket, de jócskán meg is kérik ezekért a funkciókért a pénzt.

Energia besorolás

Manapság már vannak olyan készülékek, amelyek akár A+++ besorolást is kapnak. Sok esetben a nagyon keveset fogyasztó készülékeknek a termék ára magasabb, mint a többet fogyasztóké. Azonban idővel ez a befektetés megéri, hiszen egy klímát akár több, mint tíz évig is tudunk használni, így azt a többlet költséget megtudjuk spórolni a későbbiekben.

Klíma vásárlás Budapest és környékén INGYENES kiszállással és felméréssel!

Szentendre, Pilisszentlászló, Budakalász, Pomáz, Csobánka, Szigetmonostor, Leányfalu, Pócsmegyer, Tahitótfalu, Tahitótfalu, Dunabogdány, Kisoroszi, Visegrád, Visegrád, Dömös, Pilismarót, Érd, Sóskút, Pusztazámor, Budaörs, Törökbálint, Diósd, Biatorbágy, Herceghalom, Bicske, Óbarok, Csabdi, Mány, Szár, Újbarok, Szárliget, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Pilisjászfalu , Piliscsaba , Solymár, Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Tinnye, Telki, Remeteszőlős, Etyek, Budakeszi, Budajenő, Nagykovácsi, Pilisszántó, Üröm, Pilisborosjenő, Pilisszentkereszt, Pilisszentkereszt, Gödöllő, Szada, Veresegyház, Erdőkertes, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok, Isaszeg, Dány, Pécel, Dunakeszi, Göd, Sződliget, Sződ, Csörög, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Kerepes, Kerepes, Mogyoród, Fót, Csomád, Őrbottyán, Vácrátót, Váchartyán, Kisnémedi, Püspökszilágy, Vácduka, Aszód, Kartal, Verseg, Kálló, Erdőkürt, Erdőtarcsa, Iklad, Domony, Galgamácsa, Vácegres, Váckisújfalu, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura, Monor, Péteri, Vasad, Csévharaszt, Monorierdő, Pánd, Káva, Bénye, Gomba, Vecsés, Üllő, Gyömrő, Ecser, Maglód, Mende, Sülysáp, Sülysáp, Kóka, Úri, Tápiószecső, Tóalmás, Tápióság, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Ráckeve, Lórév, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Szigethalom, Tököl, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu, Szigetbecse, Makád, Dunaharaszti, Taksony, Dunavarsány, Délegyháza, Áporka, Majosháza, Kiskunlacháza, Dömsöd, Apaj, Bugyi, Alsónémedi, Gyál, Felsőpakony, Ócsa, Inárcs, Kakucs, Újhartyán, Dabas, Dabas, Tatárszentgyörgy, Hernád, Örkény, Pusztavacs, Táborfalva, Dunaújváros, Dunaújváros, Nagyvenyim, Mezőfalva, Daruszentmiklós, Előszállás, Nagykarácsony, Baracs , Baracs, Kisapostag, Perkáta, Szabadegyháza, Sárosd, Hantos, Nagylók, Százhalombatta, Ercsi, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő, Adony, Kulcs, Rácalmás, Tárnok, Martonvásár, Tordas, Gyúró, Ráckeresztúr, Baracska, Kajászó, Vál, Kápolnásnyék, Pázmánd, Vereb, Velence , Gárdony, Gárdony, Gárdony, Pusztaszabolcs, Esztergom, Esztergom, Dorog, Kesztölc, Leányvár, Piliscsév, Csolnok, Dág, Sárisáp, Nagysáp, Bajna, Epöl, Máriahalom, Úny, Annavölgy, Tokod, Tokodaltáró, Bajót, Tát, Mogyorósbánya, Nyergesújfalu, Lábatlan, Süttő, Neszmély, Dunaalmás, Vác, Nőtincs, Ősagárd, Felsőpetény, Kosd, Rád, Penc, Csővár, Keszeg, Alsópetény, Nézsa, Legénd, Verőce, Kismaros, Szokolya, Kóspallag, Nagymaros, Zebegény, Szob, Márianosztra, Ipolydamásd, Letkés, Ipolytölgyes, Nagybörzsöny, Vámosmikola, Tésa, Perőcsény, Kemence, Bernecebaráti, Szendehely, Berkenye, Nógrád, Diósjenő, Borsosberény, Nagyoroszi, Drégelypalánk, Hont, Patak, Dejtár, Rétság, Tereske, Bánk, Romhány, Kétbodony, Kisecset, Szente, Szátok, Tolmács, Horpács, Pusztaberki, Érsekvadkert, Balassagyarmat, Ipolyszög, Patvarc, Ipolyvece, Őrhalom, Hugyag, Csitár, Iliny, Nógrádmarcal, Cserhátsurány, Herencsény, Csesztve, Galgagyörk, Püspökhatvan, Acsa, Nógrádsáp, Galgaguta, Bercel, Vanyarc, Nógrádkövesd, Szécsénke, Becske, Magyarnándor, Cserháthaláp, Debercsény, Terény, Szanda, Mohora, Szügy, Cegléd, Tápiószentmárton, Nyársapát, Csemő, Pilis, Nyáregyháza, Újlengyel, Albertirsa, Dánszentmiklós, Mikebuda, Ceglédbercel, Cegléd, Abony, Kőröstetétlen, Jászkarajenő, Törtel, Nagykőrös, Kocsér, Nagykáta, Tápióbicske, Farmos, Tápiószele, Tápiógyörgye, Újszilvás, Tápiószőlős, Tatabánya, Gyermely, Szomor, Vértessomló, Várgesztes, Tarján, Héreg, Vértestolna, Tardos, Tata, Baj, Vértesszőlős, Oroszlány, Környe, Kecskéd, Kömlőd, Dad, Bokod, Szákszend, Császár, Vérteskethely, Bakonysárkány, Aka, Kisbér, Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonyszombathely, Bakonybánk, Réde, Ácsteszér, Csatka, Súr, Tata, Szomód, Dunaszentmiklós, Kocs, Naszály, Komárom, Komárom, Mocsa, Komárom, Almásfüzitő, Ács, Nagyigmánd, Bábolna, Tárkány, Bana, Tárkány, Csép, Ete, Kisigmánd, Csém, Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerlet, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. került, XX. kerlület, XXI. kerület, XXII. kerület.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463