Fűtés klímával

Klímával fűteni többé már nem számít luxusnak. A korszerű technológiáknak köszönhetően napjainkban már rendkívül energiatakarékosan üzemeltethetünk elektromos fűtést. Hogy miért éri meg klímával fűteni, az alábbiakban megpróbáljuk összefoglalni.

Fűtés klímával Fűtés klímával

Miért éri meg klímával fűteni?

A klímával való fűtésnek rengeteg előnye van. Biztonságos, környezetkímélő, nem kell tűzveszélytől ,vagy szén-monoxid mérgezéstől tartanunk, helyes készülék választás esetén pedig, rendkívül kedvező áron üzemeltethető.

Környezetkímélő, mivel nem használ fosszilis tüzelőanyagokat, ezáltal működése közben nem bocsát a légkörbe olyan szennyező anyagot, amely növelné a légkör szennyezettségét és a globális felmelegedést. A korszerű, fűtésre is alkalmas klíma készülékek rendkívül költséghatékonyak, hiszen a legtöbbnek „A” energiaosztály fölötti energia besorolása van és már nem ritkák az „A+++”-os berendezések sem. Tény és való, hogy minél magasabb energia besorolású készüléket választunk, annál több be fog kerülni, azonban ez egy hasznos befektetés, mely rendkívül gyorsan megtérül.

Cégünk Budapest egész területén vállalja hűtő-fűtő klímák beépítését. Ha minket tisztel meg bizalmával, amellett, hogy 1 teljes év beszerelési garanciát adunk, megajándékozzuk az első karbantartással, melyet ingyen végzünk el Önnek. Klímát szeretne? Kérjen tőlünk ajánlatot, akár most!

Milyen klímát érdemes választani fűtésre?

Többféle klíma típus alkalmas a fűtésre. A split klíma rendszerek között is van fűtő funkciójú, a mobil klímák egy részével és tudunk alkalmi jelleggel fűteni és vannak hőszivattyús, vagyis inverteres klímaberendezések is. Az biztos, hogy minél modernebb készüléket választunk, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy a fűtő funkciója is vele arányosan fejlettebb és kielégítőbb lesz. Régebben is voltak próbálkozások hűtő-fűtő klímák gyártására, azonban technikailag akkor még nem jött létre az az áttörés, amelynek köszönhetően ma egyre többen választják a klímával való fűtés lehetőségét, azon egyszerű okból, mert megéri.

Klíma választás előtt mindenképpen gondoljuk át, hogy alkalmi jelleggel szeretnénk fűtésre használni a berendezést, vagy pedig a teljes fűtést rá szeretnénk bízni. Utóbbi esetben több szempontot érdemes figyelembe venni, melyhez általában nem elég megállapítani, hogy hány négyzetméter a lakás, melyet fűteni tervezünk. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy vegye igénybe munkatársaink segítségét, akik egy helyszíni felmérés során szakszerű tanácsokkal látják el Önt. Rendkívül tapasztaltak, az összes piacon megtalálható márkát és típust ismerik, ennek köszönhetően segítenek eligazodni a klímák széles választékának tengerében. Közreműködésükkel ki tudják választani az Önnek legmegfelelőbb, egyúttal legkedvezőbb árú megoldást. Budapest egész területén vállaljuk hűtő-fűtő klímarendszerek telepítését, gyorsan és szakszerűen, az Ön igényeihez igazítva.

Fűtés klímával
Mobil klíma fűtésre

A mobil klíma is alkalmas hatékony fűtésre?

Ma már fűtő funkcióval ellátott mobil klímák is elérhetők a piacon, azonban ezekről érdemes elmondanunk pár dolgot. Attól függetlenül, hogy hordozható egységű klímákról beszélünk, ugyanúgy szükségük van szabad szellőztetésre, mint beépített társaiknak. Fűtési módban képesek csökkenti a lakás felesleges páratartalmát, ezért a bennük található kondenzvíz tartályt rendszeresen üríteni szükséges. A másik tényező, amit érdemes fontolóra venni, hogy amennyiben a kinti hőmérséklet 7 Celsius fok alá csökken, a mobil klímával való fűtési mód már nem lesz annyira hatékony.

Inverteres klímák, melyek fűtésre születtek

A hőszivattyús, vagyis inverteres klímák a legkorszerűbb megoldást kínálják, mivel rendkívül energiatakarékosak. Az elektromos hálózatból nyert energiát ugyanis elsősorban csak a kompresszor és a ventilátorok táplálására képesek fordítani, nem pedig a hő előállítására. A hőszivattyús klímák úgy lettek megalkotva, hogy a termikus dinamika természetes adottságait kihasználva a hőt, egyik helyről a másikra való mozgatással generálják. Ennek köszönhetően még egy gázfűtéshez képest is évente több tízezer forinttal olcsóbban jön ki a fűtés. Másik nagy előnyük pedig, hogy megújuló energiahordozókkal is hatékonyan működtethetők. 

Tévhitek és tények, lerántjuk a leplet

Az elektromos árammal való fűtésről, ezáltal a klímával való fűtésről is keringenek mítoszok és tévhitek. Ezekről szeretnénk most lerántani a leplet. Az elektromos fűtés sokakból kellemetlen érzést vált ki, hiszen az elmúlt évtizedekben megélt tapasztalataink alapján negatív bevésődéseink alakulhattak ki, jogosan. Szerencsére a korszerű technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már összehasonlíthatatlan az elektromos árammal való fűtés. 

Míg ősszel arra vártunk, hogy bekapcsolják a távhő szolgáltatást, miközben kint éjszaka már repkedtek a mínuszok, valamihez nyúlni kellett. Mik voltak ekkor elérhetőek? Természetesen az olajradiátorok és a hősugárzók, melyek borzasztó sokat fogyasztottak és esetenként akár baleset-veszélyesek is lehettek.

Fűtés klímával
Fűtés klímával

Nos, a helyzet mára már változott, hiszen az elektromos berendezések gyártása is halad a korral és modernizálódik. Mára olyan energiatakarékos készülékeket tudnak gyártani, hogy azokkal sokkal gazdaságosabban tudunk fűtésről gondoskodni, ráadásul kevésbé balesetveszélyesek. Miután a klímával való fűtésről keringő tévhitet - miszerint az drága- remélhetőleg sikerült eloszlatni, nézzük a tényeket.

Tény az hogy, egy fűtésre opcionálisan alkalmas berendezés nem olcsó, mint ahogy az is, hogy a készüléket helyesen megválasztva ez a befektetés viszont rendkívül gyorsan megtérül. Tény az is, hogy Közép Európa éghajlata egyre inkább hajlik át a mediterrán felé, aminek köszönhetően hamarosan nem lesz olyan háztartás Magyarországon, melyben nélkülözni tudják a klímát. Emellett tény az is, hogyha már korszerű energiatakarékos klímát választunk, érdemes azonnal kiváltani vele a fűtésünket is, amiből az következik, hogy sokkal gyorsabban megtérül az ára.

Mikor keressen minket?

Mielőtt bármibe is belefogna, javasoljuk, hogy egyeztessen szakemberünkkel, mert minden beépítés, felújítás különböző. Személyes felmérést követően pontos árajánlatot tudunk adni akár a helyszínen is. Időpont egyeztetéshez kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat.

Garanciát vállalunk

Cégünk sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberekkel és kiváló minőségű termékekkel kívánja biztosítani a piacon elérhető legjobb szolgáltatást. Általánosságban 1 év beszerelési + gyártói garanciát vállalunk minden munkánkra!

Időpont egyeztetés

Ügyfélszolgálatunkat hívhatja munkanap 08:00 - 18:00 között a +36 (20) 611 8463 telefonszámon. Kérjük adja meg nevét, telefonszámát, címét és igényeit a leendő lakásával, vagy az elvégzendő munkával szemben. Online kapcsolatfelvételhez kérjük kattintson ide!

Azonnali hívás +36 (20) 611 8463